Cuma, Ekim 06, 2006

Saygı da "intikam " gibi soğuk yenen bir yemek midir?

Haber Milliyet'ten:

ANTALYA'da dün sabah darp edilmiş halde cesedi bulunan 44 yaşındaki Ünal Topel'in katil zanlıları yakalandı. 4'ü lisede okuyan 5 gencin, Ramazan'da içki içtiği gerekçesiyle Ünal'ı döverek öldürdüğü ortaya çıktı.
---------

YORUM: İnsaların tipine yaşam tarzına , dini ve siyasi görüşlerine anlayış ve tahammül edilmesi gerekliliği sık sık konuşulur tartışılır , doğrudur da öyle olması gerekir ama ... Hepsinde şu noktanın altı çiziliyordu , tamam kardeşim ben kendim gibi yaşıyorsam o insanlarında kendi istedikleri gibi ( O insanlar derken kimleri kasdettiğimiz açıktır sanırım ) yaşasınlar hatta yaşamalılar . Evet kağıt üzerinde bu doğruda , yaşanılan gerçek hayatta , yani sokakta biraz fark var bu işlerde . Sizler ( yada kimilerimiz) bu konuda herne sebeple olursa olsun o töleransa ve saygıya sahipsiniz de , ya diğerleri , kimileri , bir guruh bu altyapı ve kültürler anlayışa sahip mi? Bu anlayış onlara bence asla verilmiyor, verilemiyor ya da alınamıyor , alınmak istemiyor .. Sonuç olarak kalkıp , teoride ucuz aydınlık yapmanın manası yok . Alın işte liseliler adamı döve döve öldürüyor , ne malum bunun bu yazıyı okuan herhangi birimizin de başına gelmeyeceği... Kimbilir ?

Gidin bir çarşılarını dolaşın herhangi bir semtin , bakın , YALAKALIĞA, YAĞDANLIGA BAKIN , bira içki satan birçok mekan , ramazan nedeniyle ya tadialata girmiştir ya kapanmış ya da utanmadan mekanlarını açıp içki satmadan iftar veriyorlardır . Geçenlerde Taksimde altı pavyon üstü meyhane bir mekanı görünce ,Beşiktaş' taki bira evinin iftar menüsü sunduğunu görünce ne düşüneceğimi şaşırdım. Kardeşim bu senin profosyonel işin değil mi , tamam oruca, ramazana saygı duy , pozisyonun belirle ama SENİN 11 AY MÜŞTERİN OLAN KİŞİLERE HİÇ SAYGIN YOK MU ? , herkes oruç tutmak ramazan da içmemek zorunda mı ? Bu üllkede farklı din ve anlayışa sahip insanlar olmaz mı ? Yabancılar , misafirler , turistler .

Dolayısıyla , birbirimize saygı gösterme hikayelerini , anlayışla karşılama hikayelerini dinlemeye düzmeye devam edelim .

Çok basit şeyler bile önemli gerçeklerin sinyalini çok açık veriyor ..

SEN ANLAYIŞLI OLMAYA DEVAM ET , KARŞINDAN DA UMUT ET .. ELDE EDECEĞİN BELKİDE , SOPAYLA DÖVE DÖVE ÖLDÜRÜLMEK OLUR .. ( bu günümüz gerçeği , asla herhangi bir dini kötülemek vb mana çıkarılmasın bu yorumumdan , bu insanlara verilen şey , gerçek bu işte ! tahammül , anlayış saygı , ve bilgiden eser kalmamış , birde toplumsal şiddet ve cinnet durumları var herhalde , derin konu beni aşar...)

Bektaşi misali yaşamak istiyorum hepsi bu ...

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home